Cseh Gabriella

CSEH GABRIELLA: TESTLENYOMATOK

A Testlenyomatok c. személyes hangvételű sorozat egy hosszútávú tervnek indult már az első darabjaival is, 1997-ben, melyet bizonyos időközönként (5-10 évente) egészítek ki újabb darabokkal.

A képek a fotográfiához technikája révén kapcsolódnak, de az eljárás során a fényképezőgépet kihagyja a folyamatból. A gép - mint távolságot parancsoló eszköz - nélkülözése, a közvetlen érintkezés a fotópapírral, kémiával, eredményében is érzékeny, intim marad.

Az egypéldányos kemogramok direkt lenyomatait őrzik az érintéseknek, közvetlen emlékek, melyek egy személyes archeológia alapjai is egyben. Térkép a testről, egyfajta érintéstörténeti mementó.

A „tárgyát” túlélő kép bizonyos értelemben a szakralitás lehetőségét is hordja.

Cseh Gabriella, 1997.

 

Az alkotó elérhetősége / Artist's contact information:
http://csehgabriella.hu/

Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 1997.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 1997.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 1997.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 1997.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 2002.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 2002.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 2007.Cseh Gabriella: Cím nélkül (részlet a Testlenyomat című sorozatból), 2007.