Hartyányi Norbert

HARTYÁNYI NORBERT: RELAX

Kisvárosi huligánok

A jövő generációját, vidéki, huszonéves teljesen hétköznapi, úgymond átlagos fiatalokat fényképeztem, akik tanulmányaikat már elvégezték, de még nem teljesen körvonalazódott bennük, mivel is szeretnének majd az életben komolyan foglalkozni. Egy kisvárosban nem sok a munkalehetőség, de ezek a srácok nem is nagyon erőltették meg magukat. Igaz mindenkinek volt már valami alkalmi munkája, de nagy álmokat szövögettek és ez mellett a „majd lesz valahogy” gondolat alapján élték mindennapjaikat.
Figyelmem főként arra fókuszált, ki hogyan tölti a szabadidejét, miként próbál egy kicsit kikapcsolni, legyen szó hétvégéről, buliról vagy akár csak egy ebédszünetről.
A szabadidő testi-lelki feltöltődést eredményez. Eltöltése lehet aktív és passzív. A szellemi munkát végző emberek, szívesebben töltik szabadidejüket aktív pihenéssel, mint például a testmozgás, az alkotás, a művelődés és a társas szórakozás különböző formái. Ezáltal az aktív pihenés a személyiségfejlődésben is fontos szerepet játszik. Mások, akik fizikai munkát végeznek a passzív pihenést választják. Ennek a fajta tevékenységnek nincs különösebb célja, hiszen nem igényel különösebb testi, szellemi erőfeszítést. A szabadidő ilyen eltöltése elsősorban az otthoni pihenésre és az üdülésre jellemző.

Hartyányi Norbert, 2010.

Hartyányi Norbert: Zoltán (24) egyetemi tanársegéd (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Gábor (29) mérnök (részlet a Relax című sorozatból), Kocsér, 2009.Hartyányi Norbert: Cím nélkül (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Cím nélkül, (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Tamás (28) benzinkutas, (részlet a Relax című sorozatból), Mátraháza, 2009.Hartyányi Norbert: Cím nélkül, (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Cím nélkül, (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Cím nélkül, (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Cím nélkül, (részlet a Relax című sorozatból), 2009.Hartyányi Norbert: Zsolt (28) kőműves, (részlet a Relax című sorozatból), Nyársapát, 2009.Hartyányi Norbert: Réka (25) éttermi dolgozó, Gergely (25) szociális munkás, (részlet a Relax című sorozatból), Cegléd, 2009.Hartyányi Norbert: Ferenc (25) rendőr, (részlet a Relax című sorozatból), Tószeg, 2009.Hartyányi Norbert: Endre (26) vállalkozó, (részlet a Relax című sorozatból), Jászberény, 2009.Hartyányi Norbert: Ildikó (25) torna tanárnő, (részlet a Relax című sorozatból), Cegléd, 2009.