Mártonfai Dénes

MÁRTONFAI DÉNES: HÉTKÖZNAPI LÁNYOK

 

Fotóriporteri munkám része, hogy a Tolnai Népújság internetes lapjának is fotózom, melynek egyik hetente jelentkező rovata a TEOL-lány, ahol fiatal önkéntes lányok portfóliói jelennek meg. Nem lévén Tolnában más lehetőség, sok lány jelentkezik. Barátnők adják tovább egymásnak a hírt, hogy fotó-modellek lehetnek, így rövid időre a köztudatba kerülhetnek. A lehetőség önmagában is kilépés a szürke mindennapok taposómalmából. Modelljeim nem több, mint hétköznapi, magukat szürkének tartott lányok, akik levetkőzve gátlásaikat megmutatják mi az igazi szépség, nem pedig a médiában közvetített ideál.

A jó képhez meg kell ismerkedni a lányokkal és ezen beszélgetésekből alakultak ki a kevésbé szokványos képek.

Volt, akit csak a kíváncsiság vezérelt, amikor hétköznapjaitól távol álló díszletben és jelmezben akart szerepelni a képeken. Mint kiderült azonban, az úgy nevezett egyszerű hétköznapi lányok is tele vannak különleges álmokkal, esetenként elfojtott vágyakkal, ami párosul sajátos látásmódommal. Azzal az igénnyel, hogy legalább egyszer az életben megmutassák legbelső énjüket. Ezeknek az álmoknak, fantáziáknak szeretnék továbbra is újabb helyszíneket és teret adni.

Mártonfai Dénes, 2010.

Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.Mártonfai Dénes: Cím nélkül (részlet a Hétköznapi lányok című sorozatból), 2010.