Páhi-Fekete Noémi

PÁHI-FEKETE NOÉMI: METAMORFÓZIS

Koncepció
Képeimen keresztül azt a lelki átalakulást szeretném vizuálisan megfogalmazni, amelyet a „semmi nem jó” érzés generál az emberekben. Miként próbálunk jó képet kialakítani magunkról, szebbnek, jobbnak, erősebbnek tűnni, mint amilyenek igazából vagyunk. Igyekszünk bebizonyítani magunknak és mindenki másnak, hogy egyediek, különlegesek vagyunk. Álarc mögé bújva próbálunk az éppen aktuális divatnak vagy az általunk helyesnek tartott képnek megfelelni.
Munkám alapjául az a szociológiai alaptézis szolgál, mely szerint az ember képtelen volt beilleszkedni a természetbe, létrehozott egy saját világot, saját törvényekkel és normarendszerrel, melynek szintén képtelen megfelelni. Bár az ember kiszakadt a természetből, mégis megmaradtak azok az „ősi maradványok” melyeket ugyanúgy az életösztön irányít, mint a természetben csupán civilizált formába öntve. Az ego irányította, de mégis ösztönös szerepek ezek, akarva akaratlanul előtörnek. Az az egocentrikus felfogást érdekel, melyben mikor elérjük célunkat és megadatna az elégedettség pillanatnyi érzése, akkor már régen teljesen más az áhított vágyunk, ami újabb változásra késztet. Hiszen mindig van nálunk szebb, jobb, okosabb, gazdagabb, sikeresebb.

Páhi-Fekete Noémi, 2014.

Páhi-Fekete Noémi: Cím nélkül, (részlet a Metamorfózis című sorozatból), 2014. Páhi-Fekete Noémi: Cím nélkül, (részlet a Metamorfózis című sorozatból), 2014. Páhi-Fekete Noémi: Cím nélkül, (részlet a Metamorfózis című sorozatból), 2014. Páhi-Fekete Noémi: Cím nélkül, (részlet a Metamorfózis című sorozatból), 2014. Páhi-Fekete Noémi: Cím nélkül, (részlet a Metamorfózis című sorozatból), 2014. Páhi-Fekete Noémi: Cím nélkül, (részlet a Metamorfózis című sorozatból), 2014.