SZÁSZ LILLA: ÖRÖM

A prostituáltak helyzete a társadalomban mindig is kritikus volt, hiszen munkájukból adódóan eleve meg vannak bélyegezve.
Az „Öröm-lányok” cím azon a szójátékon alapszik, hogy vajon meg lehet-e boldogan élni egy olyan helyzetet, ahol a nő eleve megalázott szerepet tölt be főként egy olyan társadalomban, ami előítélettel viseltetik minden dolog iránt, ami nem illeszthető be a „normális” sablonba. Célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy a prostituáltak ugyanolyan emberek, mint bárki más, ugyanazokkal az örömökkel, bánatokkal.
Munkám során az alábbi kérdést tettem fel fotó alanyaimnak:

„Minek örülsz legjobban, mi tesz boldoggá?”

Az erre adott válaszok alapján készítettük el közösen a képeket. A képek mellett szerepel a modellek válasza is. A válaszok-képek segítségével betekintést nyerhetünk a modellek világába, érzéseibe.
Örömlista

Minek örülsz legjobban, mi tesz boldoggá?

1. Új ruhák
2. A barátom ritka hívásai, még ha rossz hangulatban van is (mint általában)
3. Új ülőgarnitúra (bőrből)
4. Zsolti bókjai
5. Jó hangulat, különösebb ok nélkül (nagyon ritka)
6. Egy cigi és egy kávé
7. Kicsi mosómedvénk
8. Új fehérnemű Moncsinak
9. Sok vendég – sok pénz
10. Férfiak pozitív értékelése a külsőmről
11. Tánc a Rióban

Szász Lilla, 2005.

 

Az alkotó elérhetősége / Artist's contact information:
http://www.szaszlilla.hu/

Szász Lilla: Cím nélkül (részlet az Öröm című sorozatból), 2005.Szász Lilla: Cím nélkül (részlet az Öröm című sorozatból), 2005.Szász Lilla: Cím nélkül (részlet az Öröm című sorozatból), 2005.Szász Lilla: Cím nélkül (részlet az Öröm című sorozatból), 2005.Szász Lilla: Cím nélkül (részlet az Öröm című sorozatból), 2005.