ÁCS ALÍZ: WALPURG

A megfogalmazott témám a boszorkányság fogalomkörén alapul, amely a női erőről, a hősiességről, az áldozattá válásról és az identitás elvesztéséről szól, melyeket a képek fizikai roncsolásán keresztül jelenítek meg. Megjelennek a boszorkányság azon jellegzetességei, amelyek a fizikai agresszióhoz kapcsolódnak: a rombolás motívuma a képek utólagos roncsolásában is megmutatkozik.
Az ösztöndíj ideje alatt olyan műveket hoztam létre, amelyek folytatják e tematikus ívet és kiemelten foglalkoznak további technikai kísérletekkel.
A témát folytatva és kiegészítve az ikonszerű női portrék mellett megjelennek új arc részletek, de legfontosabb elemként a kéz szimbólumát emelném ki. A kéz a kapcsolatteremtés, segítségnyújtás eszköze. Emellett jelentheti a csonkolt a kéz az ellenség teljes megsemmisítését. Gesztusai mind más jelentést mutatnak az imádságtól, a megtisztulástól kezdve az elmélyedésig. A kéz az egyik legösszetettebb asszociációkkal rendelkezik, felidézhet emlékeket, ugyanakkor személyt helyettesítő szimbólum is. Jelképezi az összetartozást és a teremtést is.

Az elsődleges szempont az ösztöndíj ideje alatt a kísérletek fejlesztései voltak.

Ács Alíz, 2015.

Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.Ács Alíz Veronika: Cím nélkül (részlet a Walpurg című sorozatból), 2014.