Nyíri Julianna

NYÍRI JULIANNA: KÖVEK

A projektem kiindulópontja a kő mint a földünk és tágabb értelemben vett világunk alapvető építőeleme. A fizika törvényeinek kitett élettelen természeti képződmények tág időintervallumok lassú változásainak lenyomatait hordozzák. Ennek a folyamatos átalakulásnak paradox módon állandónak tűnő pillanatképeit láthatjuk, akár egy hegyről, egy táj látványáról vagy egy egyszerű kőről van szó. Célom ezzel a munkával a számunkra végtelenül hétköznapi anyaghoz társított gondolatok és asszociációk kiterjesztése.

Nyíri Julianna, 2019

///

JULIANNA NYÍRI: STONES

In my project I took the stone as starting point which is an essential building block of Earth and of our world in a wider sense. The inanimate natural formations exposed to the impact of the laws of physics bear the impressions of slow evolution developing over long periods of time. In snapshots, however, this continuous transformation can look paradoxically permanent whether it is a landscape or just a simple piece of stone. The goal of my work is to expand the concepts and associations related to this material that we consider extremely common.

Julianna Nyíri, 2019.

 

Az alkotó elérhetősége / Artist's contact information:
www.juliannanyiri.tumblr.com

Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna: Kövek (részlet a sorozatból)Nyíri Julianna Kövek című sorozata a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 2018 kiállításon a Capa Központban