TOLVAJ PANNA: RÉSZLETEK

A sorozat képei a környezet szemlélése, megfigyelése és leképezése közben alakultak ki, egyfajta kísérleti fotográfiaként. Egy mikrokörnyezetben is vannak tárgyak, motívumok, szereplők, amelyek hangsúlyosabbak az őket körülvevő dolgoknál.
A fényképet készítő ember önmaga is adhat dominanciát a képet alkotó elemeknek, szubjektív módon.
Az általam fontosnak, jellemzőnek tartott tárgyakat, elemeket emeltem ki a képen belül egy maszk segítségével. Ez a maszk bizonyos képeken tömöríti is a látottakat egyfajta képesszenciát alkotva. Ezeknek a munkáimnak a célja a figyelem összpontosítása egy bizonyos dologra, egy általam kiválasztott tárgyra, mozzanatra és egyben a figyelem elterelése is a kevésbé fontos, esetleg zavaró részletekről.

Tolvaj Panna, 2008

///

PANNA TOLVAJ: DETAILS

The photographs in the series were created over the course of observing and imaging of the environment, as a kind of experimental photography. In our micro environment there are objects, motives, and characters that are more accentuated than the things surrounding them.
The person creating the photograph may also lend dominance to the elements of the image in a subjective way.
I highlighted objects and elements I found important, or characteristic, using a mask within the picture. In specific images, this mask also compresses the visual elements, thus creating a kind of visual essence of what can be seen. My work aims at focusing attention on a certain item, on a selected object, a momentum, and also at diverting attention from disturbing or less important details.

Panna Tolvaj, 2008

 

Tolvaj Panna: Cím nélkül,(részlet a Részletek című sorozatból), 2007.Tolvaj Panna: Cím nélkül,(részlet a Részletek című sorozatból), 2007.Tolvaj Panna: Cím nélkül,(részlet a Részletek című sorozatból), 2007.Tolvaj Panna: Cím nélkül,(részlet a Részletek című sorozatból), 2007.Tolvaj Panna: Cím nélkül,(részlet a Részletek című sorozatból), 2007.