Fabricius Anna

FABRICIUS ANNA: MAGYAR SZABVÁNY

Sorozatom olyan embereket, illetve embercsoportokat mutat be, akik uniformisban végzik munkájukat. A foglalkozások legtöbbje a klasszikus szakmák közé tartozik, melyek stílusjegyei mindenki által jól definiálhatóak. Fontos volt a munka során, hogy olyan szakmák kerüljenek előtérbe, melyek jól ismertek, van hagyományuk, nemtől és kortól függetlenül mindenkiben létezik egy előkép az egyes típusokról.
Az előző munkámmal ellentétben (Lovagok és Lovarnők - melyben a képen szereplő egyenruhás figurák mindegyike különböző mozdulatot végez, s a négy-öt különféle mozdulat egysége mutattam be a ló és ember közti viszonyt) ebben a sorozatban maximálisan arra törekedtem, hogy a csoport a saját környezetében, hasonló beállításban legyen megfotózva. A különbség a tekintetek, a testhelyzet irányában, illetve magában a mozdulatban mutatkozik meg. Olyan ikonikus mozdulatok ezek, melyek egyértelműen megmutatják az adott szakma lényegét. Célom az adott szakma egy mozdulatba való belesűrítése.

Fabricius Anna, 2007.

Fabricius Anna: Pékek, 2007.Fabricius Anna: Hentesek, 2007.Fabricius Anna: Szobalányok, 2007.Fabricius Anna: Kalauzok, 2007.Fabricius Anna: Tűzoltók 2007.Fabricius Anna: Bírák, 2007.Fabricius Anna: Mosónők, 2007.Fabricius Anna: Úszómesterek, 2007.Fabricius Anna: Nővérkék, 2007.Fabricius Anna: Rendőrök, 2007.Fabricius Anna: Pomponlányok, 2007.Fabricius Anna: Postások, 2007.