Szabó Zoltán

SZABÓ ZOLTÁN: TIBETI ÉVSZAKOK

Harmincéves vagyok. Végzettségem agrárközgazdász. Fotografálok. Utazom, amikor csak tehetem, s az utak során születnek a képeim: Indiában, Pakisztánban, Szibériában, Guatemalában. A Bajkál-tóról és a majákról készült munkáim 1996-ban elnyerték a Sajtófotó Pályázat különdíját, mint legjobb kollekció. A sajtóban megjelenő képeimből élek, illetve 1996-tól Pécs József fotóművészeti ösztöndíjban részesülök.

Ami az önéletrajzomba nem fér be: a lényeg. Azt gondolom, hogy mi emberek tanulni jöttünk erre a világra. Megtanulni azt, hogyan lelhetünk otthonra benne, bármilyen körülmények között is. Van, aki ehhez egyetlen lépést sem tesz, mégis sikerül neki. Mint a nagyapámnak, aki kilencven éven át nem mozdult ki a falujából, mégis tudott mindent, és mosollyal az arcán hunyta le a szemét. Vannak, akiknek el kell indulni, idegen földön érezni azt, ami otthon láthatatlan marad. Nekem mennem kell. Én ezekről a távolban észrevett és megélt pillanatokról készítek képeket.

Szabó Zoltán, 1998.

Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül, (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.Szabó Zoltán: Cím nélkül (részlet a Tibeti évszakok című sorozatból), 1998.